divendres, 18 de desembre del 2009

EXPOSICIÓ TERRITORI - EL MUR DE BERLÍN



El dimarts 15 en Javi i jo vàrem presentar la nostra exposició de territori. Ja teníem ganes de fer-la, han estat uns quants dies a casa el Javi assajant sense parar.

El nostre repte va ser no avorrir al personal. El tema del mur de Berlín el vàrem trobar interessant, però tractant-se d'un fet històric corríem el risc d'adormir a les mosques i semblar dos oradors caducs.

La primera dificultat que vàrem afrontar va ser la limitació de temps. Primer penses: 6-7 minuts! Com ho omplirem? Fins que cronometres el que tens preparat i t'adones de que t'envàs als 11 minuts...

Per tant vam treure bastant contingut per ajustar-nos al temps exigit. L'altre dificultat va ser sincronitzar el power point amb el nostre discurs. Després de marcar els temps d'interval entre diapositives, vam comprovar que el power no fallava, sempre constant anava passant les diapositives ell solet, tal i com li havíem detallat.

Ara només calia que nosaltres no falléssim. Era gratificant veure com passaven les diapositives al ritme que parlàvem. Crec que vam gestionar els nervis prou bé. Realment moltes coses del llibre "Com parlar bé en públic" ens han estat d'utilitat. Com per exemple el fet que si ho portes preparat i estructurat, no t'estas llençant al buit, hi ha una xarxa a sota. Aquesta xarxa que és la preparació, per a mi és la clau de tot. El mateix dia de la recitació vam fer 10 o 12 assajos generals. Masses? Jo crec que no, com més millor, i realment aquest procés augmenta la confiança i seguretat en un mateix.

Una altra cosa que crec que va molt bé es assajar-ho davant més gent, sempre ajuda, ja que així el pas de l'assaig en solitari a la sala plena no és tan dràstic.

Penjo el power point que vàrem preparar per la nostra exposició.

Aquest enllaç: http://www.berlin.de/mauer/bilder/index.es.html us portarà a una web molt interessant, per si algú vol saber-ne una mica més sobre el mur i tot allò que va comportar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada