diumenge, 8 de novembre de 2009

Com parlar bé en public


No vull tancar el meu bloc d'aquest 2009 sense fer una menció especial al llibre "Com parlar bé en public". La veritat és que el llibre agafa més valor a mida que vas treballant l'assignatura de COED, i et vas enfrontant a debats, recitacions i exposicions.
M'ha fet gràcia comprovar com hi ha coses que realment són òbvies alhora de parlar en públic, però que no són tan fàcils de dur a terme quan t'enfrontes a una sala plena de gent.

El que més m'ha aportat aquest llibre ha estat prendre consciència de l'importància que té preparar un bon guió. Si ens recolzem en un bon guió elaborat per nosaltres mateixos, sempre ens serà més senzill que els nervis no ens juguin una mala passada.

També m'ha fet pensar una afirmació del llibre que diu que hem d'aprendre a desdramatitzar el discurs a exposar. Estem tan pendents de l'expectativa que generarà, de com sortirà que oblidem el més important, el discurs en si. Un exemple és quan parlem amb els amics. Quan ho fem no estem nerviosos, no mostrem certes inseguretats, i això és el que cal aconseguir, parlar en public sense estar angoixat pel com sortirà.
Em quedo amb la tàctica d'un mestre; Salvador Dalí. Abans de començar a parlar es mirava la gent, s'imaginava que els assistents tenien un cagalló al cap, llavors somreia i començava a parlar. Quin mestre!

El sentit de l'humor és clau. Molt més important del que la gent es pensa. No es tracta de ser un "Tortell Poltrona" davant l'audiència, però si que ens ajudarà en aquest proces de feeling entre l'orador i l'audiència. També hi ha un risc, és clar, hi ha allò de dir; i si no els fa gràcia?... No és necessari explicar acudits, les anècdotes personals, o les cites també poden venir farcides d'humor.

Al final anem a parar al de sempre, si som capaços de gaudir amb allò que fem, si ens ho passem bé durant el nostre discurs, tenim moltes possibilitats de que l'audiència també ho faci, que a fi de comptes és el més important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada