divendres, 9 d’octubre del 2009

Diari Seminari



M'agrada el seminari, és un espai que trenca la rutina habitual de les classes. Estem en família i les converses són d'allò més interessants. Sense anar més lluny la darrera sessió en va ser un clar exemple:


La Núria i en Jordi, en el seu recull de premsa d'actualitat educativa, van dirigir de manera brillant un debat sobre la notícia sorgida a França: Un institut premiarà amb diners als alumnes per assistir a classe per tal d'acabar amb l'absentisme escolar. Dit d'aquesta manera sembla un gran disvarat, però aprofundint en el tema, vam veure que la cosa no és tan senzilla com sembla. A Gran Bretanya ja s'ha provat amb resultats satisfactoris. L'institut està situat a un barri marginal a la perifèria de Paris on anteriorment ja s'han utilitzat molts sistemes per evitar l'absentisme que no han funcionat.
Una de les primeres coses que ens va venir al cap va ser la possibilitat de que altres centres provoquessin l'absentisme a fi de obtenir els desitjats beneficis econòmics. També varem parlar sobre el fet que s'ofereix un premi econòmic col·lectiu, no pas individual, la qual cosa podia unir als alumnes per aconseguir un objectiu comú, un viatge, millors instal·lacions per l'escola, curos de conducció...


Tot això ens va fer veure que la funció de l'escola no només és que els nens aprenguin sinó també en alguns casos la d'apartar-los dels carrers, i de mantenir-los ocupats...


Abans d'acabar varem parlar sobre el polèmic programa d'Antena 3 "Curso del 63" on estudiants actuals s'enfronten als rígids mètodes d'ensenyament dels anys 60.

Un programa que jo sincerament no he vist, i què després dels cinc cèntims que varen fer els companys crec que només veure els fragments que l'APM destaqui, que de ben segur que seràn d'allò més divertits.
Ha estat una setmana farcida de notícies relacionades amb l'ensenyament, espero que a la propera sessió seguim amb aquest bon ritme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada